Om projektet

ARTIST IN MY RESIDENCE är ett socialt konstprojekt som ägde rum första gången i augusti 2011. En etablerad konstnär bjuds in att arbeta i en privatpersons lägenhet och kombinerar således Artist in residence-konceptet med idén om den privata bostaden som personlig sfär. De två personerna känner inte varandra sedan tidigare.

ARTIST IN MY RESIDENCE är processinriktat och deltagarna undersöker under projektets gång vad som händer i krocken mellan två främlingar, mellan professionell konstnärlig verksamhet och personligt vardagsliv, mellan offentligt privat.

Deltagande konstnär i augusti 2011 var Leif Holmstrand, som du kan läsa mer om här. Under en intensiv period på 65 timmar bodde han i min lägenhet, skapade konst, bjöd in utomstående på ateljébesök och byggde om hallen och vardagsrummet till en konstinstallation. Samtidigt levde jag mitt ”normala” liv så gott det gick, dokumenterade allt som hände, reflekterade över hur det var att ha en arbetande, främmande konstnär i min privata sfär och bjöd på middagar, under vilka jag och Leif höll filmade måltidssamtal.

I den här loggen finns all dokumentation från projektet.

Eventuellt kommer ARTIST IN MY RESIDENCE tillbaka som projekt längre fram, då med en ny, för mig främmande konstnär och en helt ny situation.

Gisela Fleischer
Projektledare och konstvetare
giselaartistinmyresidence.eskapi.com