Ett projekt med liknande tankar

av Gisela

Hösten kommer, Leif har sedan länge lämnat min lägenhet och hans konst likaså. Det går dock inte en dag utan att jag reflekterar över tankar som antingen direkt har att göra med eller är besläktade med de tankar som ligger bakom ARTIST IN MY RESIDENCE.

Min vän Karin Granstrand, konstnär och även en av de som tog chansen att komma på ateljébesök under ARTIST IN MY RESIDENCE, har ett projekt som heter Drick kaffe med mig. Ur projektbeskrivningen fångar jag upp dessa tankar:

Det är inte så att jag tycker att jag är en ovanligt exceptionell människa alla borde fika med utan snarare är jag intresserad av att träffa människor jag kanske inte skulle få chansen att möta annars. Jag vill helt enkelt sitta ner en stund, med en människa som inte tillhör min umgängeskrets eller familj. Kanske har vi hur trevligt som helst, kanske blir det en totalflopp, det återstår att se. Det här är också en utmaningen för mig själv av den anledningen att jag inte är jättebra på att ta kontakt med nya människor. Jag är också nyfiken på de tankar och frågor som kommer att uppkomma, både från mig själv och andra.

Det här tycker jag är fantastiskt. Att sätta sig i utmanande situationer, just för att de är personligt utmanande. Fika låter ju försås kanske bara trevligt, men om social interaktion inte kommer som på löpande band är det förstås ett lager av problematik inblandat, en problematik man ämnar ta itu med genom att medvetet sätta sig utanför sin comfort zone.

Det var precis min tanke med ARTIST IN MY RESIDENCE – att bjuda in främmande människor i min privata sfär just för att min privata sfär är som ett heligt tempel för mig.

Följ Karins projekt här!