Dag 4: Leif Holmstrand has left the building

av Gisela

Den performativa och konstsociologiska delen av projektet avslutades för en stund sedan i och med Leif for härifrån. En sista kort filmsnutt där vi säger hej då kommer upp under dagen. Så gör även middagssamtalet från igår kväll. Publiceringen har blivit fördröjd på grund av strulande uppladdning mot Youtube. Men det kommer.

Det första jag gjorde när Leif hade lämnat lägenheten var att besöka toaletten och lämna dörren öppen som jag brukar (eftersom jag bor själv och har katt). Är då saker precis som vanligt igen nu? Åh nej. Jag tror det kommer ta ett tag innan jag vänjer mig av med att ha Leif här. Dessutom hänger ju hans konstinstallation kvar och den är ju minst sagt påtaglig och inkräktande på det vardagliga rörelsemönstret och perceptionen av min annars så familjära omgivning.

Leif kom, han skapade och han åkte. Trots kvarlämnad konst känns det lite lite tommare nu.